Ziua Educatiei, ca in Romania

În 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor, pentru a marca semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări.

In Romania, Ziua Educatiei s-a desfasurat diferit. In Bucuresti este stipulata ca fiind libera ziua de 5 octombrie, prinsa fiind in contractul colectiv de munca. Nu acelasi lucru se intampla in restul tarii in care au fost programate activitati diferite de cele de predare- invatare- evaluare. S-a incercat diversificarea si atragerea elevilor catre nevoia de educatie, de folosire a timpului intr-un mod placut si inteligentm un gen de zi din “Saptamana altfel”… Cei mai fericiti cred ca au fost elevii, au scapat de o zi de scoala!! 🙂  🙂

One thought on “Ziua Educatiei, ca in Romania

  1. Iata ca aflat un mesaj prea bun prezentat intr-un mod dificil de aflat in netul romanesc. Acum, dupa ce am citit acest articol, doresc sa va spun ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se trece ora, macar reglati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu intarzia sa ajungeti la timp unde aveti de mers. Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *