Zaharul- adevaratul ucigas tacut

zaharZaharul este un adevarat dusman al corpului uman! Zahărul este toxina ce stă la baza multor afecţiuni,  probleme cardiace, cancer, boli ce ucid un număr foarte mare de oameni. Aceasta este concluzia la care a ajuns în urma a numeroase studii efectuate în ultimii ani dr. Robert Lustig, specialist în endocrinologie şi obezitate infantilă.

Frederick Banting, distins cu premiul Nobel în 1923 pentru descoperirea insulinei sustine că zahărul provoacă diabet, deoarece această boală era extrem de rară în cadrul populaţiilor care nu consumau zahăr şi foarte răspândită în acelea în care zahărul făcea parte din dieta zilnică. Când celulele devin rezistente la insulină, pancreasul produce o cantitate mai mare de insulină pentru a ţine sub control nivelul glucozei din sânge. Dacă producţia crescută de insulină nu reuşeşte să ţină sub control nivelul zahărului, persoana ajunge să sufere de diabet.

Cele mai recente date arată că 35 de milioane de persoane mor anual din cauza acestor afecţiuni(afecţiunile cardiace, diabetul şi cancerul). De asemenea, la nivel mondial numărul persoanelor obeze este cu mult mai mare decât numărul persoanelor subnutrite. Aceste statistici îngrijorătoare pot fi explicate prin faptul că în ultimii 50 de ani consumul de zahăr la nivel mondial s-a triplat.
Asadar, iata ce efecte novice poate avea zaharul:
  • Provoaca boli cardiovasculare: consumat in exces creste riscurile de boli cardiace, de vina este o molecula din zahar care provoaca schimbari in muschii inimii.
  • Obezitatea: Consumul excesiv favorizeaza stocarea grasimilor in zona abdomenului.
  • mai rau decat sarea: duce la aparitia unei boli numite rezistenta la leptina. Leptina este un hormon care iti spuna ca ai mancat suficient.Asadar, la aparitia obezitatii
  • hraneste celulele canceroase😮 dieta anti-cancer trebuie sa elimine complet zaharul, intrucat acesta favorizeaza cresterea si dezvoltarea tumorilor.
  • Zaharul este la fel de toxic pentru organism ca si alcoolul. Fructoza si glucoza consumate in exces sunt la fel de daunatoare pentru ficat cum este metabolizarea etanolului. Iar zaharul creste riscul aparitiei bolilor de  care si alcoolul se face responsabil: hipertensiune, infarct miocardic, pancreatita, obezitate, malnutritie, disfunctie hepatica, dependenta.
  • zaharul imbatraneste: zaharul chiar accelereaza procesul de imbatranire, si nu doar cel fizic, ci si cel cognitiv – zaharul iti afecteaza memoria si capacitatea de concentrare.
  • majoritatea produselor din comert au in componenta o cantitate mare de zahar, uneori nespecificata pe ambalaj in cantitatea reala.

Veti zice…are asa multe efecte negative si totusi trebuie sa indulcim alimentele! Alege intotdeauna indulcitorii mai utin procesati sau chiar deloc procesati cum ar fi: mierea, siropul de stevie, siropul de artar. La un plafar ti se vor oferi variante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *