Tuneluri misteriose care leaga Romania de Turcia, pe sub Marea Neagra

misterExista o cronica ce dateaza din perioadadinaintea Primului Război Mondial, este relatată o poveste stranie în care se vorbește despre cum țăranii din Dobrogea foloseau tuneluri subterane de mii de kilometri pe sub Marea Neagră pentru a duce oile în Turcia.

Negoțul cu oi era înfloritor înaintea izbucnirii Primului Război Mondial. Dobrogenii creșteau mii de oi pentru a le duce în Imperiul Otoman și a câștiga bani frumoși. Interesant este faptul că exportul nu se realiza nici pe uscat și nici cu vasele, ci prin două tuneluri de dimensiuni impresionante pe sub Marea Neagră.

Conform relatării dintr-o cronică de peste 100 de ani, din sudul Dobrogei actuale și din Cadrilater pornesc două tuneluri subterane care traversează Marea Neagră. Acestea erau folosite cu precădere de țărani pentru a-și transporta turmele de oi în Imperiul Otoman și în țările din Peninsula Asia Mică. Mai exista marturii ale unor soldati ce au lucrat la Canalul Dunare- Marea Neagra in anii 1980, descoperind intarea in tunel, actuala intrare din cimitirul Murtfatlar, folosit adesea pentru a iesi la bulgari, neurmariti. Cele doua tunele traverseaza Marea Neagra, sub ape, intrarile fiind inchise din motive de siguranta nationala. Constructiile dateaza de mii de ani, interesant fiind modul extrem de avansat al tehnologiei avand in vedere ca acestea se afla sub apa marii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *