Teatrul Evreiesc de Stat din Bucuresti- incercari disperate de a fi salvat!!

In iarna aceasta a cazut o bucata de 80 mp din acoperisul teatrului datorita umiditatii ce a distrus acoperisul, cladirea nefiind reabilitata. Astfel riscul de electrocutare impiedica buna desfasurare a activitatii si astfel…nu se joaca. teatrul evreiesc bucMaia Morgenstern, directoarea teatrului si actrita renumita, a gasit o varianta inedita pentru atragerea atentiei catre situatia disperata in care se afla teatrul: se joaca in strada! In data de 10 februarie 2014 actorii au coborat improvizatia in fata teatrului, in plin ger. Muzica si dasul au fost elementele de baza, cei prezenti bucurandu-se de atmosfera, uitand chiar de frigul naprasnic de afara. Nu au lipsit glume pe seama situatiei teatrului: “E o căldură aici de îngheaţă apa/ Să vezi cum e în teatru”.

“Este un spectacol de teatru, este un spectacol de salvare a Teatrului Evreiesc, este un spectacol menit să sensibilizeze”, a declarat Maia Morgenstern

Pentru a fi reabilitata, municipalitatea a realizat un proiect estimativ al costului lucrarilor ce se ridica la  suma de 13 milioane de lei. Exista promisiuni de rezolvare. Intre timp, actorilor li s-a pus la dispozitie o sala de pe Str. Sf Vineri nr 11 ce apartine Teatrului de Comedie, insa e mult prea mica pentru o buna desfasurare a activitatilor teatrului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *