Simptomele Covid 19

Coabitam cu acest inamic de cateva luni si se pare ca s-a instalat foarte comod, ne face viata amara. E pacat ca inca nu avem armele necesare, in acest caz fac referire la un vaccin, cu care sa luptam. Raman aceste reguli generale de distantare si de protectie, mult mediatizate in presa.

Care sunt simptomele, tinand cont de faptul ca media de varsta, initial aparand cazuri grave doar in randul persoanelor in varsta, care au si alte probleme medicale. ..?

Infecția cu COVID-19, având intensitate diferită, de la cele ale unei simple răceli, până la stări grave care au condus la deces, se poate instala în cca. 2-14 zile de la data expunerii la virus:

  • Febră
  • Tuse seacă
  • Insuficiență respiratorie (dificultate în respirare/senzație de sufocare).

Unele persoane pot să fie infectate, dar nu dezvoltă niciun simptom și nu se simt bolnave. Majoritatea oamenilor (aproximativ 80%) își revin după ce au fost afectați de boală fără a avea nevoie de tratament special. Circa 1 din 6 persoane care au COVID-19 dezvoltă forme severe ale bolii și au dificultăți în respirație. Persoanele în vârstă și cei cu probleme medicale anterioare, precum tensiune arterială mare, probleme cu inima sau diabet au șanse mai mari să dezvolte o formă severă a bolii.

Dacă ai simptome, sau dacă ai nevoie de informații cu privire la transmiterea și răspândirea virusului, te rugăm să apelezi TelVerde la numărul 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Infectarea:

  • atingerea unei suprafețe sau a unui obiect care a fost contaminat și apoi să-și atingă gura, nasul sau chiar ochii
  • virusul se transmite intre oameni care sunt în contact apropiat unul cu celălalt (la o distanță de cca. 1,5 – 2 m) sau prin stropi respiratorii produși atunci când o persoană infectată tușește sau strănută

Masuri de preventie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *