Scoala semafor

S-a decis! Scoala (cursurile preuniversitare) incepe pe 14 septembrie 2020!

In ce conditii insa? „Decizia se descentralizează, se ține cont de situația din localitate, chiar din școală”, a spus președintele.

Exista 3 scenarii, colorate precum un semafor.

  • Scenariul verde, cel mai optimist, prevede că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;
  • Scenariul galben (risc mediu) – între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;
  • Scenariul roşu se aplică unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. În acest scenariu, școala se închide de tot.

Aceste scenarii nu vor fi valabile tot anul școlar, ci se vor actualiza permanent, în funcție de situația epidemiologică locală. Pentru fiecare judeţ Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia privind scenariul.

Asadar, vor merge la scoala, fizic, indiferent de scenariu, elevii de nivel prescolar si scolar, clasele I-IV, clasele a VIII-a si a XII-a. Restul, vor fi luate decizii la nivel de scoala/ inspectorat/ judet in functie de situatia epidemiologica existenta, daca se va face rocada cu predare la scoala si predarea online.

A mai fost precizat faptul ca elevii cu posibilitati reduse, in special din zonele rurale, vor primi tabletele necesare conectarii online.

De asemenea, ca si in perioada situatiei de urgenta, parintii care nu au cu cine sa isi lase copiii acasa, vor fi sustinuti financiar de catre guvern. Raman detaliile de anuntat pe parcurs..ca si normele ce urmeaza a fi puse in aplicare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *