Prosopul de baie- mediu de microbi daca nu e inlocuit des

Prosoapele folosite zilnic, pentru fata sau maini, la dus…sunt arhinecesare. Dar cata lume stie cat de des se spala prosopul de baie pentru a nu fi un mediu de bacterii si ciuperci? Ce poate ramane pe prosop dupa stergere? Celule de piele marta, saliva, secretii, germeni etc. Sa nu fim irationali! Nu toti microbii sunt daunatori! dar se pot inmulti vertiginos. Cat de des trebuie spalat prosopul? sau inlocuit? Raspunsul vine de la Philip Tierno, microbiolog la Universitatea din New York: “Dacă putem usca prosopul în mod complet, nu mai mult de trei ori“. De asemenea, trebuie să ţinem seama de locul unde atârnăm prosopul în baie. Ar fi de preferat ca acesta să fie ţinut într-o zonă cât mai uscată, care să permită eliminarea completă a umezelii din material. “În momentul în care simţim că prosopul începe să miroasă, trebuie să îl spălăm neapărat, deoarece acolo cresc microbi“, a adăugat cercetătorul american.

prosopProsopul este un mediu propice pentru dezvoltarea organismelor microscopice, deoarece suprafaţa lui îndeplineşte toate condiţiile pentru ca acestea să se multiplice: apă, temperatură ridicată, oxigen, sursă de hrană şi pH neutru. Corpul uman oferă toate aceste posibilităţi. Astfel, în momentul în care îndepărtăm apa de pe piele, microbii, dar şi secreţiile organismului nostru ajung pe supraţa prosopului. Resturile de celule şi celelalte particule din aer servesc drept hrană pentru microbi, iar umezeala oferă acestora necesarul de apă cu pH neutru.

Este greu de spus dacă microbii din prosoapele noastre sunt dăunători. Probabilitatea este mică, deoarece mare parte dintre germenii prezenţi în spaţiul interior al casei sunt inofensivi“, a mai spus Philip Tierno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *