Politician ce sustine excluderea probei la limba romana pentru elevii maghiari in cadrul bacalaureatului

Romania este una dintre tarile democratice, imi place mie sa cred, in care au avut loc si minoritatile alaturi de romani. Faptul ca aceste minoritati, multe la numar, au parte de legi care sa le imbunatateasca viata printre noi romanii e un lucru neintalnit in strainatate pt minoritati. Pur si simplu, un roman stabilit spre exemplu in Ungaria nu are aceleasi drepturi ca un maghiar din Romania. Unde sa mai amintim propunerile de autonomie…

De ce fac referire la aceste lucruri? Pentru ca m-a socat impertinenta unui politician care uita ca in primul rand este roman si are calitate politica doar pt ca este roman, in primul rand. Fac referire la vicepresedintele PMT, Zakarias Zoltan, care a anuntat la Miercurea Ciuc ca elevii maghiari sunt discriminati de Parlament si Ministerul Educatiei deoarece sunt obligati sa sustina o proba suplimentara la examenul de bacalaureat aceea in limba materna. Prin urmare, domnia sa considera ca fiind ernici maghiari, nu mai e nevoie sa sustina si proba la limba romana daca o sustin pe cea in limba maghiara. In acest sens considera ca neconstitutionala Legea educatiei si prin urmare exista un proces pe rol la Curtea de Apel Bucuresti.

Oare eu am uitat sa ma simt cetatean roman? Indiferent in ce tara am calatorit, am fost un strain. Nu stiu inca nicio situatie concreta de existenta a unor drepturi similare in alte tari europene precum au cetatenii nostrii de etnie maghiara!!! Oare n-ar fi cocert ca acest domn sa nu uite ca in primul rand este cetatean roman si asta implica drepturi si responsabilitati?????

ungur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *