Note si absente trecute zilnic pe internet!

Una dintre problemele actuale ale educatiei este confruntarea cu absenteismul, un flagel ce cuprinde mai toti elevii, indiferent de scoala de provenineta, de profil etc. Cu totii stim ca absentele se motiveaza doar in baza legala sustinuta medical ptin prezentarea unui document eliberat de medic de specialitate in maxim 5 zile de la absentare. Este permisa de asemenea lipsa de la ore in cazul unui deces in familie. Conform Regulamentului de ordine interioara specific fiecarei unitati de invatamant, si de asemenea Regulamentului scolar, 10 absente nemotivate atrag dupa sine scaderea mediei la purtare cu 1 punct. La 40 absente nemotivate este predispus exmatricularii si asa mai departe….

catalogul-virtualProblema a devenit cu atat mai stringenta cu cat au aparut extrem de multe situatiile (pe internet) in care elevii isi motivau singuri absentele nemotivate din catalog. Nu discut cazurile in sine!Mai sunt si cazurile acelor adeverinte medicale contrafacute, vizibil false de altfel.  Aviz amatorilor!! Orice incercare de frauda se pedepseste!

In acest moment exista o propunere a PSD de a fi infiintat “Catalogul online”, platfoma scolara pt publicarea zilnica a notelor si absentelor elevilor. Propunerea are ca scop facilitatea informarii parintilor de situatia reala a copiilor, mai ales ca relatia scoala- familie e defectuasa…din lipsa te timp, de interes etc.  Se mai specifica ajutorul esenţial pentru remedierea  deficienţelor, pentru asigurarea progresului şcolar şi pentru stimularea performanţei prin acordarea posibilitaţii de control asupra copiilor.

In prezent, se găsesc pe internet mai multe platforme care funcţionează după principiile cuprinse în proiect, însă niciunul dintre acestea nu se află sub controlul exclusiv al unităţilor de învăţământ. Iniţiativa legislativă va fi dezbătută de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *