Noile reglementari privind Evaluarea Nationala 2014

evaluare nationalaEducatia a fost in continua schimbare, imediat dupa Revolutie. Elevii si  profesorii sunt de-a dreptul bulversati. Nu se stie nimic cert pt un an scolar. E dovada aparitia ultimelor reglementari cu privire la sustinerea evaluarii nationale de catre elevii de  clasa a II-a, clasa a IV-a si clasa a VI-a. Au aparut modele noi de teste:

http://subiecte2014.edu.ro/2014/evaluarenationala2/modeleteste/

http://subiecte2014.edu.ro/2014/evaluarenationala4/modeleteste/

http://subiecte2014.edu.ro/2014/evaluarenationala6/modeleteste/

28 mai 2014 debuteaza testele pentru clasa a IV-a. Notele nu vor fi trecute in catalog, evaluarile se vor desfasura in clasa, elevii nu vor fi separati cate unul in banca, insa testele vor fi pe mai multe numere, astfel incat doi elevi care stau unul langa celalalt nu vor avea acelasi subiecte.  In clase nu vor fi montate camere video.

Evaluarile nationale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au rolul de a evalua, pe de o parte nivelul de pregătire al elevilor după câțiva ani de școală, iar, pe de altă parte, de a pregăti elevii cu atmosfera de examen. Nu sunt examene naționale, ci evaluări, iar notele nu vor fi trecute în catalog. Metodele clasice de evaluare nu ne permit o analiză a pregătirii elevilor la nivel național. Modalitatea de evaluare la clasă diferă de la un profesor la altul, ori aceste evaluări naționale transversale au același sistem de redactare a subiectelor, aceleași sistem de măsurare a performanței elevilor. Evaluările, însă, nu vor avea niciun impact, ci doar pregătesc admiterea pentru clasa a IX-a și copiii nu vor fi ierarhizați niciodată în funcție de aceste rezultate“, a declarat Remus Pricopie.

Calendarul de desfasurare:

28 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba romana
29 mai 2014: Clasa a IV-a – Matematica
30 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba materna
2 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba romana
3 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba materna
4 iunie 2014: Clasa a II-a – Matematica
5 iunie 2014: Clasa a VI-a – Limba si comunicare
6 iunie 2014: Clasa a VI-a – Matematica si Stiinte ale naturii

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *