Cuisoarele- remediu pentru cancer si imbatranire

Cuisoarele sunt arhicunoscute in bucatarie drept mugurii uscati ai arborelui de cuisoara, planta originara din insulele Moluce. Au o aroma speciala, iute, putin uleioasa si cu un gust fin. Pot inlocui sarea si potolesc setea. Sunt folosite in produse de patiserie, sosuri, condimentarea carnii, supe, vin fiert, ceai etc.

cuisoare

Cuişoarele conţin 15%-20% ulei esenţial, dar şi flavonoide, taninuri, steroli şi glicozide sterolice, ulei gras (10%) şi acizi polifenolcarboxilici (acid galic, acid protocatehic).

Destul de dificil de preparat acasă, uleiul eteric se obţine din bobocii florali prin antrenare cu vapori de apă, timp de 14-16 ore, sau din frunze, timp de 48 de ore.Acest preparat conţine eugenol, în proporţie de 85%-95% din total, la care se adaugă acetatul de eugenol, vanilina, cineolul, cariofilenul, pinenul şi mentolul. Uleiul este un antioxidant puternic, care distruge paraziţii intestinali, microbii şi ciupercile, fortifică sistemul imunitar şi încarcă organismul cu energie.

Exceptional, sunt folosite in parfumerie, pt fabricarea pastei de dinti, saruri de baie, aromarea bauturilor alcoolice.

Cuisoarele au proprietati terapeutice antivirale, antiseptice, antibacteriene, calmative, tonice, antiulceroase, cresc imunitatea, previn imbatranirea prematura, sinuzita, hipertensiune arteriala, impotenta, insomnia, stimuleaza digestia….Ceaiul are efect calmant pt greata, sughit, insomnie, sinuzita. Uleiul este recomandat pt dureri de dinti, diaree, hernie, infectii fungice.

 

Ceaiul are efect calmant în caz de greaţă, de sughiţ, de dureri cauzate de sinuzită. De asemenea, ceaiul combate hipertensiunea arterială, impotenţa (în amestec cu ceai negru-în părţi egale) şi stimulează digestia. O cană de infuzie băută seara, după cină, alungă insomnia. Infuzia de cuişoare este recomandată şi pentru flatulenţă, greaţă sau indigestie, iar uleiul este bun pentru durerile de dinţi. Tot uleiul este eficient împotriva streptococilor şi stafilococilor. În medicina tradiţională chineză este folosit pentru diaree, hernie, impotenţă şi infecţii fungice.

Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite – Ziarul “ring”, iar pentru publicaţiile online – http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/201701/Cuisoarele-leac-pentru-impotenta-si-nu-numai-

cuişoarele au proprietăţi terapeutice antivirale, antiseptice, antibacteriene, tonice, carminative şi antiulceroase, pentru a le enumera pe cele mai cunoscute.

Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite – Ziarul “ring”, iar pentru publicaţiile online – http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/201701/Cuisoarele-leac-pentru-impotenta-si-nu-numai-

Pot înlocui sarea şi potolesc setea. Cuişoarele constituie un adaos pentru fructe şi legume. Se folosesc la preparate de patiserie, sosuri, anumite ciorbe, carne (porc), condimentarea cârnaţilor de casă, la unele sortimente de prăjituri, vin fiert sau ceai. Ele dau orezului o aromă deosebită. Se pot folosi chiar şi la purificarea untului. În multe ţări, cuişoarele se folosesc la fabricarea parfumurilor, pastei de dinţi, sărurilor de baie şi aromarea băuturilor alcoolice.

Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite – Ziarul “ring”, iar pentru publicaţiile online – http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/201701/Cuisoarele-leac-pentru-impotenta-si-nu-numai-

Cuişoarele au o aromă specială iute, puţin uleioasa şi cu un gust fin. Din punct de vedere yoga, sunt dublu yin. Metafizic, apar elemente yang. Conform Ayurvedei, sunt dulci-amărui, fierbinţi, iuţi, astringente, stimulatoare. Pot înlocui sarea şi potolesc setea. Cuişoarele constituie un adaos pentru fructe şi legume. Se folosesc la preparate de patiserie, sosuri, anumite ciorbe, carne (porc), condimentarea cârnaţilor de casă, la unele sortimente de prăjituri, vin fiert sau ceai. Ele dau orezului o aromă deosebită. Se pot folosi chiar şi la purificarea untului. În multe ţări, cuişoarele se folosesc la fabricarea parfumurilor, pastei de dinţi, sărurilor de baie şi aromarea băuturilor alcoolice.

Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite – Ziarul “ring”, iar pentru publicaţiile online – http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/201701/Cuisoarele-leac-pentru-impotenta-si-nu-numai-

Cuişoarele au o aromă specială iute, puţin uleioasa şi cu un gust fin. Din punct de vedere yoga, sunt dublu yin. Metafizic, apar elemente yang. Conform Ayurvedei, sunt dulci-amărui, fierbinţi, iuţi, astringente, stimulatoare. Pot înlocui sarea şi potolesc setea. Cuişoarele constituie un adaos pentru fructe şi legume. Se folosesc la preparate de patiserie, sosuri, anumite ciorbe, carne (porc), condimentarea cârnaţilor de casă, la unele sortimente de prăjituri, vin fiert sau ceai. Ele dau orezului o aromă deosebită. Se pot folosi chiar şi la purificarea untului. În multe ţări, cuişoarele se folosesc la fabricarea parfumurilor, pastei de dinţi, sărurilor de baie şi aromarea băuturilor alcoolice. Cuişoarele, muguri cu o aromă dulce-amăruie, conţin taninuri, betacaroten, flavonoide şi o substanţă foarte activă a uleiului de cuişoare-eugenolul, în proporţie de 90%. Datorită acestui complex de substanţe tonice, cuişoarele au proprietăţi terapeutice antivirale, antiseptice, antibacteriene, tonice, carminative şi antiulceroase, pentru a le enumera pe cele mai cunoscute.

Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite – Ziarul “ring”, iar pentru publicaţiile online – http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/201701/Cuisoarele-leac-pentru-impotenta-si-nu-numai-

Cuişoarele sunt mugurii uscaţi ai florii arborelui de cuişoară, nişte lujeri asemănători viţei-de-vie. Planta, cultivată în ţările calde, este originară din Insulele Moluce şi face parte din familia Myrtaceae. Chinezii au folosit-o cu câteva secole înainte de Hristos. Astfel, înalţii demnitari chinezi (mandarinii) o mestecau în gură înainte de a vorbi cu suveranul lor.

Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite – Ziarul “ring”, iar pentru publicaţiile online – http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/201701/Cuisoarele-leac-pentru-impotenta-si-nu-numai-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *