Bill Gates: 11 lucruri pe care nu le inveti la scoala!

bill gatesCelebritatate, bani, recunoastere! Intr-un cuvant Bill  Gates!! Deoarece generatiile facebook au uitata importanta scolii pentru pregatirea in viata, altele fiind prioritatile in functie de influente (economice, media etc), Bill Gates a sustinut un discurs adresat elevilor zilelor noastre dand o lista de lucruri esentiale de urmat intr-o cariera, lucruri pe are nu le pot invata la scoala ci din exerienta vietii:

 1. Viata nu e dreapta – obisnuieste-te cu ideea!
 2. Lumii prea putin ii pasa de stima ta de sine. Lumea se asteapta sa realizezi ceva INAINTE de a fi multumit de tine insuti.
 3. Nu vei castiga 60.000$ pe an de indata ce parasesti bancile scolii. Nu vei fi vicepresedintele vreunei companii cu telefon in masina decat atunci cand vei fi muncit pentru acestea.

   4. Daca crezi ca profesorul tau e sever, stai sa vezi cand o sa ai un sef!

   5. A lucra intr-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tai aveau o alta denumire pentru asta: o numeau sansa.

  6. Daca o dai in bara, nu e vina parintilor tai, asa ca nu te mai smiorcai in legatura cu greselile tale, ci invata din ele.

  7. Inainte de a te fi nascut, parintii tai nu erau atat de plicticosi ca acum. Au ajuns asa din cauza ca trebuie sa-ti plateasca cheltuielile, sa-ti spele hainele si sa te asculte pe tine spunandu-le cat de grozav te crezi. Asa ca inainte de a te porni sa salvezi jungla de parazitii generatiei parintilor tai, incearca sa-ti despaduchezi propriul dulap.

  8. Poate ca scoala ta a scapat de invingatori si invinsi, insa viata NU. In unele scoli au abolit corigentele si elevul poate incerca de cate ori vrea el sa dea raspunsul corect la o intrebare. Asta nu seamana, deloc, cu NIMIC din viata reala.

  9. Viata nu se imparte in semestre. Nu ai verile libere si pe foarte putini angajatori ii intereseaza sa te ajute sa “te gasesti”. Faci asta in timpul liber.

   10. Ce vezi la televizor NU e viata reala. In viata reala oamenii chiar trebuie sa mai plece din cafenele si sa mearga la serviciu. 11. Fiti amabili cu tocilarii. Exista sansa ca in viitor sa lucrati pentru vreunul dintre ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *