Bacalaureat 2020

In aceasta perioada dificila, dominata de teama si izolare, intr-un an scolar in care elevii isi inchid anul scolar on line, elevii absolventi isi vor sustine examenul de bacalaureat. In acest an, avem noutati in privinta desfasurarii acestuia. Astfel, probele de competente lingvistice si digitale nu se vor mjai sustine, elevii echivalandu-si cu media generala a clasei a 12a.

Acte necesare înscrierii candidaților:

  • Cerere înscriere (se completează în unitate) în perioada 25 – 29 mai 2020
  • 2 fotografii ¾
    Potrivit calendarului de desfășurare a examenului național de Bacalaureat în anul scolar 2019 – 2020, aprobat de Ministerul Educației Naționale,
  • 22 iunie este programată proba scrisă la Limba și literatura română – proba Ea)
  • 23 iunie – proba scrisă la Limba și literatura maternă – proba Eb)
  • 24 iunie – proba scrisă obligatorie a profilului – proba Ec).
  • 25 iunie este programată proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – probă scrisă.
    Afisarea rezultatelor la probele scrise se va face pe data de 30 iunie (până la ora 12,00), iar depunerea contestațiilor în aceeași zi (între orele 12.00 – 16.00). Conform calendarului Ministerului Educației Naționale, în perioada 1 – 6 iulie este prevazută rezolvarea contestațiilor, afișarea rezultatelor finale – pe 7 iulie.

În acest an, elevii de clasa a XII-a au posibilitatea să-şi trimită dosarul de înscriere la facultate online fără să fie nevoiți să mai meargă personal la facultate.

“Ministerul Educaţiei şi Cercetării a permis universităţilor româneşti accesul la Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) pentru a facilita procesul de admitere în sistem on-line în instituţiile de învăţământ superior”, a precizat Ministerul Educaţiei.
https://www.edu.ro/bacalaureat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *