After school platit pentru copiii din clasele 0- IV

Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor a aprobat azi, 06.10.2015, propunerea legislativă a PNL privind acordarea de tichete în valoare de 200 de lei pentru copiii din clasele 0-IV care doresc să urmeze programul “Şcoală după şcoală”. Proiectul de lege prevede că statul finanţează programul “Şcoala după şcoală” pentru elevii de până în clasa a IV-a cu un tichet de 200 de lei pe lună, valoarea acestuia urmând să fie actualizată şi indexată anual cu rata inflaţiei, prin hotărâre de guvern.

images

  • tichetul are scop exclusiv educaţional,
  • este netransferabil altor beneficiari,
  • şcolile sunt cele care decontează serviciul
  • parintele/reprezentantul legal optează pentru acest tichet, în scris, individual pentru fiecare copil, la sfârşitul fiecărui an şcolar sau la momentul înscrierii copilului la şcoală.

Deputaţii liberali şi-au motivat iniţiativa legislativă prin sprijinul oferit părinţilor, care să-i încurajeze pe aceştia să nu-şi abandoneze locul de muncă.

“Vedem acest demers ca o investiţie în viitorul copilului. Valoarea tichetului pe care am propus-o este stabilită în funcţie de indicatorul social de referinţă şi se indexează anual cu indicele de inflaţie. El reprezintă un ajutor pentru fiecare elev şi cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parţial, costurile şcolii sau ale organizaţiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii, după finalizarea lecţiilor”.

Proiectul va intra in vigoare de anul scolar viitor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *