Wild Carpathia- cel mai cunoscut documentar realizat pt Travel Channel

 

Wild_CarpathiaMuntii Carpati se intind pe 209. 000 kmp, formand un arc urias peste Europa Centrala si de Est. Printre culmile crestate, ascuns in padurile nesfarsite, se afla probabil singurul peisaj medieval din lume. De o varsta cu Alpii, mare parte din acesti munti traverseaza o regiune din Romania denumita Transilvania. E un loc al mitului si a legendei, unde urletul indepartat al lupilor infioara si acum aerul noptii, unde ursii isi ascund ghearele de pinii inalti, iar rasii se furiseaza fantomatic printre stancile posace” Charlie Ottley

Wild Carpatia

Documentarul Wild Carpathia, care are o lungime de aproape 50 de minute, prezintă partea “sălbatică” a României, punând accentul pe pădurile din munţii Carpaţi, consideraţi unul din ultimele teritorii sălbatice din Europa. Filmul a făcut furori încă de la început, datorită declaraţiei prinţului Charles, care şi-a subliniat descendenţa din domnitorul român Vlad Ţepeş şi şi-a afirmat interesele pentru această zonă. Prinţul britanic deţine mai multe proprietăţi în România, două la Valea Zălanului (Covasna), una în Viscri (Braşov) şi una la Malincrav (Sibiu), pe care le vizitează des. Iar când prinţul Charles nu este în România, proprietăţile sunt închiriate pe bani buni turiştilor.

Filmul combină aspecte din istoria Transilvaniei – începând de la daci şi terminând cu perioada medievală – cu imagini din România actuală, cu oamenii care locuiesc aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *