The Romanians Are Coming- documentar controversat despre romanii ce lucreaza in UK

Channel 4 a prezentat marti seara primul episod din seria  “The Romanians Are Coming”, saptamana viitoare fiind programat al doilea episod. Cu ce e diferit acest documentar? “Dar nu vreau să vă mint, sunt unii români care vin fără locuri de muncă sau care nu au unde să locuiască. Şi astfel de romi vă sperie pe voi”, afirma Alex Fechete Petru- unul dintre romanii prezentati in documentar.

Sandu, tatăl a nouă copii care a venit dintr-una dintre cele mai sărace zone ale României în căutarea unui loc de muncă, însoţit de fiul său cel mare.

Ei vorbesc atât de prost engleza încât nu înţeleg nici dacă li se oferă de muncă“, remarcă naratorul.

vin romanii

Ştefan pare să semene cel mai mult cu sperietoarea din coşmarurile UKIP. Imediat ce îi intră banii din beneficiile sociale, el îi trimite acasă la familia lui. Când Alex îl întreabă pe Ştefan de unde presupune el că îi vin banii, acesta răspunde la întâmplare: “UE?”.

Documentarul prezintă tocmai poveştile a trei astfel de persoane. Alex (o persoană diferită faţă narator) este un român care s-a mutat în Marea Britanie din Canada, unde a petrecut câţiva ani. El vorbeşte perfect engleza cu accent canadian şi în prezent lucrează ca agent de salubritate, în timp ce doarme într-o parcare din apropiere de staţia Victoria.

the Romanians are comming

http://www.channel4.com/programmes/the-romanians-are-coming

Oare de ce nu deschid ochii sa vada realitatea si sa observe si latura noastra umana, nu doar degradarea, lipsurile etc? Sunt atatia oameni de valoare care muncesc pe pamanturile lor si care le aduc fala…chiar si lor, nu numai numelui de Roman. De ce oare suntem din start catalogati drept “tigani”, “cersetori”, “hoti”, “criminali” etc?Printul Charles a vazut frumoseti in Romania pe care le promoveaza, oare de ce?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *