Stii ce mananci??!

Un mare semn de intrebare pentru sanatatea noastra, a tuturor! Oare de ce bunicii si strabunicii nostrii nu isi puneau problema referitoare la sanatatea alimentelor consumate? Oare E-urile  sunt doar chinul nostru…in completarea stresului? Era mult mai gustoasa mancarea candva, asta e cert! Imi amintesc cu placere de mancarea facuta de bunica, la tara, cu legume din gradina…nu se auzise pe atunci de nicio forma de glutamat de sodiu…sau vegeta/ delikat/ maggy etc. De ce avea totusi gust? Sa fie oare datorita produselor de conservare si aditivilor, a modalitatii obtinerii de legume, fructe ori alimente tip carmangerie?

alimente nociveCert este ca folosim in regimul alimentar obisnuit alimente care au efecte nocive asura sanatatii si de care nu suntem constienti. Enumar doar cateva:

  • fructele: cu cat sunt mai frumoase, mai rezistente..in genere din import, sunt mai pline de pesticide (asta e si explicatia referitoare la longevitatea acestora in conditii normale pe taraba)
  • popcorn facut la cuptorul cu microunde: s-a depistat o forma extrem de rara de cancer pulmonar din cauza fumului inhalat; sigiliul pungilor conţine acid perfluorooctanoic (PFOA), o substanta care produce alte forme de cancer sau infertilitate; popcornul preparat la cuptorul cu microunde are un conţinut extrem de ridicat în grăsimi rele şi sodiu. În schimb, cel făcut în casă, după metoda “tradiţională”, este un aliment sănătos.
  • bauturi carbogazoase si sucurile dietetice: duc la apariţia bolilor cardiovasculare, a cancerului, depresiei şi obezităţii
  • chipsurile: contin sodiu şi o cantitate mare de grăsimi; sunt pline de acrilamidă, o substanţă responsabilă de producerea mai multor forme de cancer şi infertilitate. Aceeaşi substanţă se întâlneşte şi în cartofii prăjiţi.
  • rosii la conserva: conservele conţin Bisfenol A (BPA), substanţă extrem de nocivă, care produce malformaţii ale fătului, boli cardiovasculare, obezitate, diabet, probleme cu glanda tiroidă şi diverse forme de cancer. Folosirea substanţei a fost interzisă în fabricarea sticluţelor pentru biberoane.
  • margarina: Dacă nu ar conţine colorant alimentar, culoarea ei ar fi gri. Deşi este considerată de mulţi ca fiind o alternativă sănătoasă la unt, margarina este o sursă generoasă de grăsimi trans, direct responsabile de creşterea colosterolului. Înlocuieşte-o cu ceva cu adevărat sănătos: ulei de măsline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *