colesterolAfectiunile cardiovasculare ale populatiei romanesti duc la un procent alarmant: 61% din decese si 37% la nivel european. Asadar, colesterolul este o problema frecventa a 30% dintre romani, 40% dintre persoanele cu varsta de peste 70 de ani avand un nivel ridicat al colesterolului, de aici concluzionand rata ridicata de mortalitate cauzata de accidentele vasculare. Unde gresim? In educatia defectuoasa cu privire la un stil de viata sanatos, lipsa informatiei asupra alimentelor si efectelor sale, lipsa miscarii frecvente( si aici nu e suficient doar mersul pe jos) etc.

Ce se poate face totusi? Ne educam in spirit sanatos: facem miscare regulat, mancam peste de minim 3 ori pe saptamana( nu degeaba era¬† vorba comunista “nicio masa fara peste”), evitam grasimile saturate (margarina, aluaturile, produsele alimentare semipreparate, biscuitii), mancam fructe si legume, cereale integrale- surse de antioxidanti benefici sanatatii inimii si care scand nivelul de colesterol. Fibre care absorb colesterolul gasim in fasole, ovaz si orz.

Sfatul doctorului este sa facem miscare minim o jumatate de ora/ zi. Insa 2000 de pasi/ zi scad riscul de infarct sau accident vascular cerebral.

 


Fatal error: Call to undefined function the_post_navigation() in /home/salvatde/public_html/wp-content/themes/zomer/single.php on line 25