Din gama “hai sa vedem ce jmecheri suntem” sunt si gafele de la simularea de la simularea examenului de bac in plina desfasurare. Elevii de clasele a Xi-a si a XII-a au incercat sa raspunda, dupa puteri la subiectele extrem de incuiate pt unii. Asadar ies la iveala perlele:
- “Genul liric poate fi ca un indragostit care cade-n genunchi in fata iubitei si ca o fata care se oftica de dor. Genul epic e la fel, dar nu are versuri, are randuri.”
- “Zapada saruta intinderile” inseamna ca e foarte intima cu ele. Nu e nepotrivit, adica asa se intampla iarna.”
- “Titlul este, ca figura de stil, o personalitate.”
- “Zapada saruta intinderile” se refera la cum se acopera mizeria de pe strada si se simt si intinderile bine. Desigur, poetul isi imagineaza ca sunt oameni si pot fi sarutate.”
- “De pe rețelele de socializare am aflat metode noi de copiat. Dar se pare că și profua are cont de Facebook, că s-a prins și mi-a dat 2. Eu le-aș interzice profesorilor să-și facă cont de Facebook”.
- “Am zis odată la școală că sunt bolnav și am stat acasă o săptămână, dar am plecat în vacanță și am pus poze pe Facebook. Au aflat profesorii pentru că nu și-au ținut gura colegii mei invidioși și a ieșit mare scandal”.
- “Ion se iubea cu Florica noaptea pentru că ziua era prea cald”.
- “Ana era o femeie plictisitoare, nu știa să-l atragă pe Ion și se lua mereu de el. Dar și el era prea obsedat să lucreze pământul, pentru că era un țăran în adevăratul sens al cuvântului și în plus avea și amanta”.
- “Daca aveau și ei un club în sat, un restaurant, ceva, să se mai distreze poate că nu se mai certau așa des și Ion nu îi mai făcea felul”.
- “Mie mi-a plăcut de dl Goe pentru că era beton, frate, toate femeile alea din jurul lui stăteau drepți când deschidea el gura. Nu ca mama să mă certe mereu”.
- “Eu cred că personajele nu erau atât de proaste, dar autorul a vrut să ne distreze pe noi când îi citim lucrarea”.