O posibilitate de a locui si lucra- poate salvarea unor vieti, in Moldova

Situatia actuala de criza, atat economica cat si sociala, scaderea brusca a natalitatii, toate acestea duc catre efecte nedorite: imbatranirea populatiei, exodul tinerilor catre “tari de soare pline” in speranta unui viitor stralucit sau pur si simplu plecarea acestora in orase mari. Cum e usor de realizat, zona rurala are de pierdut, scolile se desfiinteaza pe rand datorita numarului scazut de elevi, casele sunt lasate n paragina, terenurile raman nemuncite pentru ca noi suntem poate printre putinele tari ex- comuniste care nu au pastrat sistemul de lucru al pamantului in asociatii( asa cum au pastrat-o multi altii, spre ex polonezii, ungurii etc).

concesti-2013-32-480x360Ieri vazusem la stiri cazul unei familii cu 14 copii, cu totii locuind intr-o singura camera. Logic, nu aveau posibilitati pentru alt gen de casa si nici sustinere din partea oficialilor.

In acest scop se mai vesc si minuni. Vreau sa vorbesc de situatia propusa de edilul din comuna Concesti, jud. Botosani. Acesta propune tuturor celor doritori sa devina locuitori ai acestei comune, imbatranite si cu clase deja paralele la scoala din localitate, locuinte si locuri de munca.

Familiilor care vor veni in comuna noastra le putem oferi casa de locuit cu conditii foarte bune, cu apa cu baie, iar cele care nu au baie noi suntem dispusi sa le construim pentru ca aceste case sociale sa aiba conditii bune. Acesta decizia a fost luata de noi ca urmare a faptului ca populatia din comuna noastra a scazut foarte mult. Anual se nasc intre cinci si zece copii ceea ce a facut sa exista la scoala clase simultane. Oamenii care vor veni in comuna noastra cu siguranta vor avea unde sa lucreze. In prima faza avem cinci case. Am discutat cu proprietarii, acestia sunt dispusi sa le vanda. Casele au conditii foarte bune si daca intr-un caz fericit ar veni mai multe familii noi am putea sa oferim pana la 10-12 case”, a declarat primarul comunei Concesti, Costel Nazare  pentru http://www.botosaninecenzurat.ro

Comuna Concesti are in jur de 2.250 de locuitori din care mai bine de jumatate au peste 60 de ani. Comuna beneficiaza de canalizare, asfalt pe o portiune de 15 kilometri, cablu si internet si este situata la o distanta de cinci kilometri de orasul Darabani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *