O carte pe zi: “Regele Tutankhamon”, de Zahi Havass

masca lui Tutankhamon tuthankamon

O carte pe zi- iata o provocare pentru foarte multi in zilele noastre, guvernate de departe de tehnologie. Mai aveti timp sa cititi? Mai aveti aceeasi placere de a rasfoi si simti mirosul hartiei tiparite? Mai aveti timpul necesar acestei placeri nevinovate, necesara creerului pentru evadarea cotidiana?

Azi va recomand ceva.: „Regele Tutankhamon- comorile din mormant”, de Zahi Havass. O carte ce aduce in prim plan un album foto al descoperirii mormantului  lui Tutankhamon din 1922, imagini unice si care merita interesul dumneavoastra. Albumul foto ii apartine lui Sandro Vannini, cuprinzand  324 de ilustratii, din care 317 color si 26 de planse.

Cine nu a auzit de celebrul faraon  egiptean, mort in conditii incerte la varsta de 19 ani?  Sau despre mormantul vechi de peste trei milenii ori  masca de aur a sarcofagului descoperita de englezul Howard Carter? Ce mai e nou de spus, veti zice.  Au fost scrise carti, ecranizari, expozitii etc.

Fotografiile ilustreaza eforturile depuse in cercetarea minutioasa desfasurata pe parcurdul a decenii dupa  descoperirea artefactelor, volumul fiind structurat in functie de ordinea escavarii camerelor mormantului.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *