Migdalele ne asigura o gustare sanatoasa si satioasa in cazul in care suntem stresati sau obositi.Vitamina E, complexul B, acizi grasi si Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine…pe toate le regasim in micutele fructe miraculoase. In urma studiilor efectuate, s-a ajuns la concluzii fantastic de importante pentru sanatatea noastra, a tuturor:
- combat colesterolul, bolile de inima, creerul
- stimuleaza imunitatea( raceli, gripe etc)
- reduc riscul de infarct miocardic
- reduc nivelul colesterolului,
- previn diabetul zaharat
- combat obezitatea
- imbogatesc raspunsul organismului la insulina prin ridicarea nivelului glicemic
- infrumuseteaza pielea si parul
- fac dintii sa straluceasca
- stimuleaza celulele cerebrale, in special la copii
- protectie antioxidanta a organismului
- combate ulcerul, anihiland excesul de acid clorhidric
- laptele de migdale este folosit in cazul persoanelor cu intoleranta la lactoza
Nu sunt recomandate insa in cazul persoanelor cu probleme biliare sau cu pietre la rinichi, precum si in cazul celor ce vor sa slabeasca decat in cantitati mici.