Limba chineza in scolile romanesti

Sub forma de materie optionala, limba chineza va putea fi studiata in unitatile scolare. Cum nr persoanelor care sa cunoasca aceasta limba, exista un acord al Ministerului Educatiei cu autoritatile chineze in vederea plecarii cu burse de studiu. Limba chineza este folosita oficial doar in Republica Populara Chineza, Taiwan si Singapore, adica de 1.2 miliarde de oameni. Limbile orientale prind foarte bine in ultima vreme, preturile la traduceri din limba chineza, japoneza, coreana, araba  etc… plecand de la 70 lei/ pag. Sa nu uitam ca si mult prezenta limba rusa( sub conducerea comunista) este una dintre limbile cautate in randul doritorilor de traduceri autorizate.

limba chinezaAvând în vedere evoluția economică din ce în ce mai puternică a Chinei, analiștii consideră că în câțiva ani, limba chineză va deveni la fel de importantă ca limba engleză”, a spus Corin Diaconu, specialist în resurse umane.

Eu am avut surpriza să îi văd mai atrași de cursurile de limba chineză, decât de franceză, să zicem. Li se pare că este ceva nou, exotic, sunt mai curioși să afle lucruri și despre limbă, dar și despre cultura chineză”, a spus Doina Leontescu, profesor de limba chineză.

curs de limba chineza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *