ibuprofenBanalul ibuprofen  aflat in geanta oricarei doamne care are migrene, dureri menstruale, stari inflamatorii severe in ORL, stomatologie, patologia respiratorie, in ginecologie, in oncologie, dureri dentare, dismenoree, artrita reumatorida etc…se expune la un risc marit de a face accident vascular cerebral. Cercetatorii olandezi au demonstrat ca in marja de  84% poate spori riscul de fibrilatie artriala, fapt ce declanseaza acidentul vasculat cerebral.

Ibuprofenul este un analgezic, un medicament ce calmeaza durerea. Analgezicele sunt:

  • puternice: morfina, petidina, metadona care actioneaza asupra sistemului nervos central si favorizeaza procesele care controleaza inhibitor durerea;
  • slabe: codeina, tramadol.

 Analgezicele non-steroidiene si paracetamolul care actioneaza predominant periferic:

  • acide: aspirin, ibuprofen, naproxen, ketoprofen;
  • non-acide: paracetamol, propifenazona, inhibitori COX.

Optiunile medicamentoase pentru calmarea durerilor sunt numeroase, insa ibuprofenul a castigat destul de mult teren in ultima perioada, astfel ca tot mai multi romani il administreaza.

Analgezicele prescrise pe reteta, cel mai adesea ibuprofen si diclofenac, sunt recomandate pentru artrita. Cercetatorii olandezi au ajuns la concluzia ca medicamentele NSAID provoaca probleme cardiace, crescand tensiunea arteriala in urma retentiei de lichide. Studiul a fost facut pe un nr de 857 de persoane.

Rezultatele noastre indică faptul că riscul apare la scurt timp după începerea tratamentului şi poate dispărea după o perioadă“, a spus Bruno Stricker, cercetator la Centrul medical Erasmus.


Fatal error: Call to undefined function the_post_navigation() in /home/salvatde/public_html/wp-content/themes/zomer/single.php on line 25