Dragonfly- un virus ce perturba societatile energetice

Un nou virus a devastat sute de grupuri energetice fiind capabil sa perturbe distributia electricitatii, e vorba despre Dragonfly, acest virus – finanţat probabil de către un stat – ia ca ţintă sistemele informatice ale grupurilor instalate pe teritoriile Statelor Unite, Franţei, Spaniei, Germaniei, Italiei, Turciei şi Poloniei.

dragonflyDacă hackerii (…) ar fi utilizat capacităţile de sabotaj pe care le aveau la îndemână, ei ar fi putut să cauzeze pagube sau perturbări în alimentarea cu energie a acestor ţări, obiectivul principal (al virusului) pare să fie spionajul cibernetic, potenţialul de sabotaj reprezentând o capacitate secundară”, dă asigurări Symantec.

Dragonfly, cunoscut şi sub numele de Energetic Bear (ursul energetic), pare că vine din Europa de Est, gruparea care se află în spatele Dragonfly a utilizat diverse forme de infectare, şi anume e-mailuri nesolicitate în care sunt ataşate fişiere infectate şi instrumente de navigare care pot instala programe de tip malware, potrivit Symantec.

Odată instalat în calculatorul victimei, virusul colectează toate informaţiile sistemului şi poate extrage atât date din fişierul de adrese de pe calculator, cât şi orice altă listă de nume”, adaugă aceeaşi sursă. Insa GDF Suez şi EDF sau  RWE, au declarat ca nu sunt la curent cu aceste atacuri informatice.

“Dragonfly”  sau “Misterul libelulei”este si numele unui film aparut in 2002, un box-office american ce ii are in prim plan pe , , .

Dragonfly trailer

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *