Dieta Weight Watchers, siguranta unei vieti sanatoase prin slabire

alimenteUn stil de viata sanatos este sustinut printr-o alimentatie bogata in legume si fructe dar si fara interdictii stricte. Corpul uman are nevoie de suplimente calorice sau vitamine, gasite doar in anumite alimente. Majoritatea curelor de slabire sustin un anumit tip de alimente in defavoarea altora. Cura de slabire WW este cunoscuta ca fiind una extrem de accesibila, rezultatul nefiind unul uimitor in timp scurt, si anume 1 kg/ saptamana. Normal, exista si contraindicatii pentru persoanele cu probleme cardiovasculare sau diabet. Iata in ce consta: contează cantitatea de proteine, carbohidraţi, grăsime, fibre şi activitatea pe care o depune organismul pentru arderea acelor calorii ingerate.Astfel, alimentele au un nr de puncte necesar fiecarei persoane in functie de greutate si efort fizic depus zilnic. Cei care doresc să urmeze această dietă, trebuie să se înscrie pe site-ul oficial al programului  (www.weightwatchers.com), unde vor găsi o listă cu peste 40.000 de alimente punctate după principiile de mai sus. În funcţie de greutate, sex, vârstă şi înălţime, fiecare poate consuma un anumit număr de puncte pe zi, având libertatea de a alege singuri alimentele preferate.

 

Iată câteva din punctele principalelor grupe de alimente:

 

  • Fructele au zero puncte (sunt permise orice fel de fructe), cu menţiunea că fructele în coajă lemnoasă, precum migdalele, arahidele, nucile, cajuul, fisticul, alunele de pădure au mai multe calorii, deci la 30 de grame consumate se primesc 4 puncte.
  • Legumele (de ex.: salata verde, varza, sparanghelul, morcovii, castraveţii) primesc zero puncte, excepţie făcând roşiile (2 puncte) şi cartoful (10 puncte).
  • Lactatele primesc puncte, însă asta nu înseamnă că trebuie excluse din regimul alimentar deoarece sunt bogate în calciu şi vitamine esenţiale. La un pahar cu lapte se primesc 4 puncte, un iaurt cu fructe – 3 puncte iar un cubuleţ de brânză topită – 2 puncte.
  • Carnea trebuie să existe în orice regim alimentar, fie că vrem să slăbim, să ne menţinem sau să creştem în greutate. De exemplu, o bucată de piept de pui are 3 puncte, peştele 2-3 puncte, dar o singură felie de salam are 2 puncte iar un hamburger poate ajunge chiar şi la 13 puncte.
Greutate Femei peste 18 ani Bărbaţi peste 18 ani  Adolescenţi 
Sub 65 kg 18 20 24
65-75 kg 20 22 26
75-95 kg 22 24 28
95-100 kg 23 25 29
Peste 100 kg 25 26 30

 

One thought on “Dieta Weight Watchers, siguranta unei vieti sanatoase prin slabire

  1. Cea mai eficienta metoda pentru o silueta de invidiat este cafeaua verde, spun asta deoarece eu am reusit sa slabesc de
    la 89 la 63 de kg in doar 30 de zile dar cafeaua trebuie comandata de pe site-ul oficial, pentru povestea mea si alte zeci de fete care au incercat
    si au postat poze de inainte si dupa slabire aici este blogul meu : bit.ly/1izVc1h

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *