Curatarea masinii de spalat, rapid si ieftin?!

calcarUna dintre problemele legate de curatenie si mai ales de… buzunar, o reprezinta spalatul hainelor. Cu totii stim insa ca totul pleaca de la masina de spalat. Daca aceasta ramane cu apa, resturi de detergenti, nu folosim un produs anticalcar mai ales daca apa folosita e dura ( cu mult calciu), masina va avea un miros neplacut persistent. In plus, produsele speciale anticalcar raman pe haine, deci sunt o problema pentru persoanele alergice sau copii.

O varianta a bunicii? Este suficienta aplicarea la 3- 4 luni sau mai des daca apa folosita e mai dura.

Pt o masina de spalat cu capacitate 3,5 kg sunt suficiente 4 pliculete de sare de lamaie de 15 g/ pachet. La o masina de 5 kg capacitate, se pot folosi 2 pachete / 100 g. Se toarna sarea de lamaie in recipientul pt detergent si se da o programare normala a unui program folosit insa la temperatura maxima. E suficient pt curatearea calcarului depus si a mirosului urat mirositor. Daca aveti posibilitatea de  a vedea apa evacuata, imi veti da dreptate.

O procedura similara se poate utiliza in cazul unui ceainic pe care s-a depus calcarul: o lingura de sare de lamaie, pusa in apa la fiert. se lasa sa se raceasca in ceainic.

🙂  sper sa va foloseasca sfaturile bunicii!   :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *