Ciresele- miracole naturale nestiute

cireseE vara, consumam din plin fructe si legume. Si cum inca sunt pe piata, frumoasele cirese sunt vedetele sezonului estival. Stiai insa ce contin si ce beneficii pot aduce corpului uman?

  • sunt sursă naturală de melatonină, un hormon care ajută la reglarea ciclului de odihnă. În timp ce suplimentele de melatonină din comerţ au de obicei efecte secundare (dureri de cap, greaţă, vise ciudate şi ameţeală), cireşele nu au aşa ceva. Sfatul specialiştilor este să mâncăm cireşe cu o oră înainte de culcare, potrivit The Epoch Times.
  • polifenolul  si antocianina, de asemenea prezente în cireşe, protejează vasele de sânge de stresul oxidativ si impiedica formarea de cheaguri de sange, fapt ce implica  prevenirea formării de placă arterială, adica impiedicarea atacurilor de cord
  • s-a  dovedit ca ciresele au efecte benefice asupra funcţiilor cerebrale protejează celulele creierului de stresul oxidativ şi pot juca un rol în prevenirea diferitelor forme de demenţă.
  • reduc inflamarea aproximativ la fel de bine precum medicamentele prescrise de doctor, cu menţiunea că cele din cireşe nu prezintă şi efecte adverse.
  • Consumul de cireşe poate ajuta atleţii să scape de durerea post-antrenament care apare la muşchi, ceea ce poate rezulta în mai multe zile de antrenament şi mai puţin timp destinat refacerii. Efectul a fost demonstrat atât în ceea ce priveşte alergatul pe distanţă lungă, cât şi antrenamentul de forţă.
  • bolnavii de gută – o formă complexă şi foarte dureroasă de artrită – care au mâncat cireşe pentru numai două zile, riscul unui atac de gută a scăzut cu 35 la sută comparativ cu situaţia celor care nu au mâncat aceste fructe.
  • au efect de diminuare a celulelor canceroase şi de stimulare a distrugerii acestora. Mai specific, rezultatele au demonstrat că reduc ritmul de creştere a celulelor de cancer la colon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *