Celebrul accident de la Cernobil este cunoscut tuturor, efectele nocive ale radioactivitatii in zona, ce au generat boli incurabile, fapturi de-a dreptul hidoase si demonice, orase parasite, ramasitele unei civilizatii ajunse in pragul descompunerii…toate acestea reies din pozele facute publice in uram filmarii cu ajutorul unei drone in orasul Prîpeat (“orasul abandonat”), din Ucraina, ce adăpostea odinioară 50.000 de oameni, se află la câţiva kilometri de centrala de la Cernobîl.
“Cernobîl este unul din cele mai interesante şi periculoase locuri în care am fost. Dezastrul nuclear, petrecut în 1986, la un an după ce m-am născut, a afectat foarte mulţi oameni, inclusiv familia mea, care locuia în Italia. Nu-mi pot imagina cât de înspăimântător trebuie să fi fost pentru localnicii evacuaţi”, declară Cooke- realizatorul filmuletului.
Cercetătorii sunt divizaţi în privinţa numărului exact de victime ale exploziei, care a eliberat un nivel de radioactivitate de 400 de ori mai mare decât cel produs de bomba atomică de la Hiroshima. Cercetatorii afirma ca zona nu e accesibila vietii umane normane in urmatorii 20.000 de ani.