Afisarea rezultatelor la Evaluarea Nationala pe http://www.edu.ro

Pe 27 iunie se vor afisa rezultatele obtinute la probele scrise de catre elevii absolventi ai claselor a VIII-a, pe http://www.edu.ro sau http://admitere.edu.ro/2014/ . In acceasi zi, cei nemultumiti de rezultat pot depune contestatie la scoala de provenienta si pot vedea chiar lucrarea corectata insa aceasta este posibil doar dua afisarea rezultatului final al contestatiei.

admitereArt. 5. (1) Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucuresti de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afisarea rezultatelor finale după contestaţii. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

In cazul unui esec, obtinerea unor rezultate care sa nu permita inscrierea la un liceu dorit si anume sub 5, in urma repartizarii computerizate fiind nerepartizat, exista o situatie salvatoare: scoala profesionala. A se intelege, scoala profesionala nu este doar o usa de scapare pentru cei cu rezultate slabe ci si posibilitatea multora de a invata o meserie, de a avea certificare profesionala pentru o meserie. Prof. Elvira Nica, directorul Liceului Tehnologic „C.A. Rosetti”, care a mai declarat că „părinţii ar trebui să-şi cunoască mai bine copiii şi să ţină cont de abilităţile şi înclinaţiile către calificările oferite de şcolile profesionale. Această formă de învăţământ nu trebuie înţeleasă ca o alternativă pentru elevii cu note mici”.

Prima etapa de ADMITERE LICEU 2014

 • 4 – 8 iulie – Elevii absolventi de clasa a VIII-a completeaza fisele de inscriere alaturi de parintii lor, asistati de diriginti.
 • 4 – 8 iulie – Se introduc in baza computerizata datele din fisele de inscriere.

 • 5 – 9 iulie – Verificarea de catre parinti si candidati a fiselor editate de calculator, se corecteaza eventualele greseli in baza de date computerizata.

 • 10 iulie – Ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere judetene si de la cele din Bucuresti. In acelasi timp, se publica si transmite lista absolventilor care nu participa la repartizarea computerizata.

 • 11 iulie – Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judetene si de la cele ale municipiului Bucuresti la Centrul National de Admitere.

 • 12 – 13 iulie – Verificarea si corectarea bazelor de date de catre Comisia Nationala de Admitere si comisiile de admitere judetene si ale municipiului Bucuresti, transmiterea modificarilor la Comisia Natonala.

 • 14 iulie – Corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor.

 • 15 iulie – REPARTIZAREA COMPUTERIZATA in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2014 – 2015.

 • 16 iulie – Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in unitatile din invatamantul liceal de stat din judet si municipiul Bucuresti.

 • 16 iulie – Afisarea de catre fiecare unitate din invatamantul liceal a listei candidatilor repartizati in respectiva unitate.
 • 17 iulie -25 iulie – Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *