Acte necesare pentru inscrierea la scoala de soferi

Nu ai inca permis? pasii sunt simpli: iti alegi o scoala auto, platesti prima rata, prezinti o copie a cartii de identitate, iti alegi un instructor, completezi dosarul de inscriere si apoi…spor la condus!

permis de conducereActele necesare intocmirii dosarului de inscriere la scoala de soferi sunt:

  • cartea de identitate in original si copie xerox
  • fisa medicala (70-100 RON)
  • avizul psihologic; (40 RON)
  • certificatul de cazier (pentru examen auto – se specifica la solicitare) – 0,80 RON timbru fiscal (dar nu se gasesc decat de 1,00 RON) + 5,00 RON taxa de urgenta – daca este cazul;
  • 1 fotografie color
  • taxa de examen – 5,00 RON (chitanta CEC – taxa examen auto – se specifica la solicitare) pentru primele 3 examene, sau 15,00 RON de la examenul 4 inclusiv

Dupa efectuarea orelor de condus (minim 30) sustinute pe durata a 30 de zile de comun acord stabilite intre cursant si instructor, se sustine examenul propriu- zis:

Proba teoretica consta în rezolvarea unui chestionar de verificare a cunostintelor teoretice care contine 26 întrebari. Timpul afectat rezolvarii unui chestionar de verificare a cunostintelor teoretice este de 30 minute. Pentru a promova examenul sunt necesare minimum 22 întrebari rezolvate corect.

Proba practica consta în conducerea autoturismului pe traseu în una din zonele de pregatire practica corespunzatoare variantei de examen cu politia.

noul cod rutier

teste on line

chestionare auto on line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *